Известие

Collapse
No announcement yet.

Клапа топло/студено

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Клапа топло/студено

Здравейте. Интересува ме дали моторчето, заедно с клапата, са сменяеми през жабката? За момента, всеки сервиз иска да маха таблото, но забелязах в няколко стари теми тук , че и през жабката с малко напън се стига и става смяната. Иначе проблемът ми е ,че духа само на студено. Компресорът загрява ,когато мина на топло ,самото моторче е проблема.
    ALFA 147 1.9JTD 16V. Климатик.
    Last edited by tishobg; d.m.y г., 15:49.

Първоначално публикувано от tishobg Покажи съобщение
    Здравейте. Интересува ме дали моторчето, заедно с клапата, са сменяеми през жабката? За момента, всеки сервиз иска да маха таблото, но забелязах в няколко стари теми тук , че и през жабката с малко напън се стига и става смяната. Иначе проблемът ми е ,че духа само на студено. Компресорът загрява ,когато мина на топло ,самото моторче е проблема.
    А колата е

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
      А колата е
      ALFA 147 1.9JTD 16V.

Comment

ALFA 147 1.9JTD 16V.
        Двузонов предполагам. Там са .... две клапи. Я си закачи един МЕС преди да разглобяваш и си издухай датчика за температурата на купето през решетката (лявата) на панела за управление
        Last edited by Alex_26; d.m.y г., 15:52.

Comment

Двузонов предполагам
          Климатик, еднозонов .

Comment

Климатик, еднозонов .
            Нищо, дай първо да си изчистиш датчика. Ако се е събрала прах, моторчето не върти(светни с фенерче през решетката) и терморезисторът обикновено дава, че му е горещо. Затова нямаш и топло. Или включи на максимум топло и виж дали ще почне да духа топло като начало

Comment

Нищо, дай първо да си изчистиш датчика
              Първо, какво е МЕС ?
              Второ: Малко забравих да сменя филтър купе , дали играе роля?

Comment

Първо, какво е МЕС ?
                Второ: Малко забравих да сменя филтър купе , дали играе роля?
                МултиЕкуСкан - ясно, няма да се справиш сам. Опитай другото, написано от мен

Comment

МултиЕкуСкан - ясно, няма да се справиш сам. Опитай другото, написано от мен
                  Имам познат с кабел и MEC. Ще говоря с него да го вържем. Другото ще го направя днес, заедно с Climate Control reset чрез акумулатора.

Comment

Имам познат с кабел и MEC. Ще говоря с него да го вържем. Другото ще го направя днес, заедно с Climate Control reset чрез акумулатора.
                    Аз предпочитам да видя грешките, а с акумулатор ресет не става

Comment

И при мен се случи нещо подобно което не мога да си обясня.Пускам си климатика както си му е реда и го нагласям да духа от духалките срещу лицето.И какво се случва,двете духалки над сд-то от дясната си духа студено , а от лявата духа но все едно не е пуснат климатика.Колата е 147 1.6 120кс. Климатик.Разбирам да духа или топло или студено ама от едната студено а от другата само да върти въздуха не мога да си го обясня

Comment

Сменяеми са, макар и трудно легнал по гръб, по корем и незнам си още как.. Свалял съм на приятел на алфа 147 1.9 жтд 150 к.с. с климатик, еднозонов. Идва кофти тясно е, но не е невъзможно. По спомен моторчета са две, едното е за клапите/топло-студено. В интерес на истината не съм ме сложили работещо, бях го включил само на топло с пръста. Добре е да имаш малка тресчотка с удължения и чупещо или гъвкаво рамо.

Comment

Аз се надявах да е паднало нивото на фреона примерно

Comment

Първоначално публикувано от bat_borko_ Покажи съобщение
                            И при мен се случи нещо подобно което не мога да си обясня.Пускам си климатика както си му е реда и го нагласям да духа от духалките срещу лицето.И какво се случва,двете духалки над сд-то от дясната си духа студено , а от лявата духа но все едно не е пуснат климатика.Колата е 147 1.6 120кс. Климатик.Разбирам да духа или топло или студено ама от едната студено а от другата само да върти въздуха не мога да си го обясня
                            147 има с климатик, климатроник, с двузонов климатроник. А сега ти с кой си?

Comment

Първоначално публикувано от bat_borko_ Покажи съобщение
                              Аз се надявах да е паднало нивото на фреона примерно
                              Може това да пробваш като за начало, защото имах същите симптоми като твоите - отдясно духа студено, а отляво все едно вкарва въздуха отвън без обработка. След дозареждане и отстраняване на теча се оправи.

Comment

Working...
                              X